Slagerij Bles

Slagerij Bles

Slagerij Traiteur Bles

Onze recepten
For page 19  20 kalfsoesters

Kalfsoester (saltimbocca)

Ingrediënten voor 4 personen
  • 8 kalfsoesters
  • 8 salieblaadjes
  • 8 plakken parmaham
  • Bloem
  • 100 gram boter
  • 150 milliliter droge witte wijn

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg op elk stuk vlees een salieblaadje en een plak parmaham. Zet deze vast met een cocktailprikker. Bestuif de vleesstukken met bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de kalfsoesters goudbruin.

Haal het vlees uit de pan en houd warm in bijvoorbeeld de oven. Giet de boter uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Laat dit even inkoken, voeg dan het vlees bij de wijn. Serveer na ongeveer 1 minuut.

Tip!
Lekker met aardappelpuree of pasta en groente zoals bloemkool of sperzieboontjes.