Historie

Slagerij Bles is een volambachtelijk familiebedrijf met aan het roer Stefan Bles. In 1994 nemen zij het stokje over van Stefan’s ouders, Harrie en Annie Bles. In 1958 startten zij een diepvriescentrale aan de Grotestraat in Wehl om het bedrijf ruim tien jaar later uit te breiden met huisslachtingen en slachtingen voor collega-slagers.

Stefan is net als zijn broer Eric van jongs af aan in de slachterij en worstmakerij te vinden. Beide broers krijgen het slagersvak met de paplepel ingegeven en al op jonge leeftijd sturen zij bij vakwedstrijden met succes hun eerste producten in. Eric wordt binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de levende inkoop. Stefan, sinds 2001 Meester Worstmaker, is behalve in de worstmakerij vaak in de winkel te vinden waar hij klanten graag persoonlijk te woord staat.

Hij breidt het assortiment én het slagersbedrijf in de loop der jaren steeds verder uit. Zo openen zij in 2007 een nieuw verkooppunt op De Bongerd in Doetinchem en in 2011 een tweede winkel in de stad, aan de Dokter Bardetplaats. Nieuw in deze winkel is de luxe verse broodjescorner. Slagerij Bles verkoopt daarmee een totaalpakket, dat grotendeels uit eigen keuken komt!