Eigen inkoop

Slagerij Bles heeft goede contacten met veehouders in de regio en selecteert al jaren zelf de beste vrouwelijke dikbillen en mestvarkens bij vaste, vertrouwde leveranciers. Favoriete vleesrassen zijn voor Meester Worstmaker Stefan Bles en zijn broer Eric, die verantwoordelijk is voor de levende inkoop, het Verbeterd Roodbont en Belgische Witblauw.

Eric Bles: ‘We hechten aan een goede kwaliteitsbewaking en willen weten waar het vee vandaan komt. We praten met de boeren over het beste fok- en mestprogramma. Zo houden we goed zicht op het welzijn van de dieren net als op het vervoer dat op een rustige manier plaatsvindt. De dieren ervaren daarbij geen stress en dat komt de kwaliteit van het vlees alleen maar ten goede.’

‘We doen geen concessies aan de kwaliteit van het vlees. Eerlijk vlees van regionale boeren, alleen het beste is goed genoeg’, vat Stefan Bles samen. Om tegemoet te komen aan de vraag van klanten verkoopt Slagerij Bles in alle drie de winkels ook biologisch vlees.